whatsap

Çatalca Başak Evde Serum

Çatalca Başak Evde Serum

Çatalca Başak Evde Serum

Çatalca ilçesinin Başak mahallesinde evde serum hizmeti, sağlık kuruluşlarına gidemeyen veya gitmek istemeyen ve zamandan tasarruf etmek isteyen hastalara hizmet vermektedir. Özellikle yatağa bağımlı, engelli ve yaşlı bireyler gibi evde serum hizmetine ihtiyaç duyan hastalar Alya Evde Sağlık Merkezi olarak hizmetimizden gönül rahatlığı ile faydalanabilir. Alya Evde Sağlık Merkezi olarak İstanbul’da en güvenli ve rahat hizmeti sunuyoruz. Peki evde serum hizmeti nedir? Açıklayalım; 

Başak Evde Serum Hizmeti Nedir?

Evde serum hizmeti, hastanın evinde ihtiyaç duyduğu sağlık hizmeti için gerekli olan sıvıların ve ilaçların doğrudan hastanın damarlarına verilmesidir. Evde serum hizmeti, genellikle kronik hastalığı olan ve ameliyat sonrası bakıma ihtiyacı olan kişilere verilir. Günümüzde maruz kaldığımız dış etkenler dolayısıyla vücut direnci düşüklüğü, mevsimsel alerjiler veya canlı cansız bakteriler sebebiyle günlük aktivitelerimizi yerine getiremeyecek durumlara düşebiliyoruz. Günlük yaşantımızın devamı için evde serum hizmeti büyük ölçüde rahatlık sağlamaktadır. Evde serum hizmetleri, hasta konforunu artırmak ve hastaların tedaviye bağlı stres ve endişelerini en aza indirmek için sunulmaktadır.

Evde Serum Takılır mı? 

Evde serum takma, Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlar tarafından doktorunuzun reçete ettiği tedaviyi damar yolu ile evinizde alabilirsiniz. Damar yolu ile verilecek bütün ilaçlar titizlikle uygulanması gereken bir uygulamadır. Hastanın alerji geçmişi, kullandığı ilaçlar ve genel sağlık durumu değerlendirilerek devam edilmelidir. Herhangi bir alerji durumunda hazır olarak beklenmeli ve müdahale edilmelidir. Evde serum taktırma işlemi kesinlikle bir sağlık personeli tarafından uygulanmalıdır. 

Evde Serum Hizmeti Kimler Tarafından Sağlanır? 

Evde serum hizmeti genellikle evde sağlık hizmetleri sağlayan özel sağlık kuruluşları ve devlet kurumları tarafından sunulur. Devlet kurumlarında maalesef ki bu hizmeti almak için uzun bekleme süreleri ile karşılaşabiliyoruz. Alya Sağlık Merkezi olarak kısa zamanda tedavi için yola çıkmaya hazır bekliyoruz. Evde serum hizmetini kişinin evine de uygun donanım, gerekli ekipmanlar ve alanında deneyimli sağlık personeli ile gerçekleştiriyoruz. Evde Serum Hizmeti gerekli eğitimleri almış yeterli deneyime sahip sağlık personeli tarafından uygulanır.

Evde Serum Hizmetinin Avantajları Nelerdir? 

  1. Konfor ve Rahatlık: Evde serum hizmeti, hastaların evlerinde tedavi görmelerine olanak tanır, bu nedenle hastalar rahat ettikleri ve kendilerini daha güvende hissettikleri bir ortamda tedavi görebilirler. 
  2. Zamandan Tasarruf: Evde serum hizmeti, hastaların sağlık kurumlarına gitmek için harcadıkları zamandan tasarruf etmesine olanak sağlar. 
  3. Hastalık Riskinin Azaltılması: Hastaların evde tedavi görmesi, farklı hastalığa maruz kalma riskini azaltır. Hastaneye gitmek, hasta ve yakınları için hastane enfeksiyonuna ybaşakma riski oluşturur. 
  4. Kişiselleştirilmiş Hizmet: Evde serum hizmeti, hastaların bireysel ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenir ve daha kişiye özel bir hizmet sunar, bu hizmet sayesinde rahatsızlıkların tedavi süreci daha olumlu sonuçlanabilir.
  5. Yüksek Hasta Memnuniyeti: Hastanın kendi konfor alanında aldığı tedavi psikolojik ve fiziksel olarak onu rahatlatır ve memnuniyet oluşturur.  
  6. Takip ve Gözlem: Evde serum hizmeti, sağlık personelinin hastaları daha yakından takip etmelerine ve gerekli müdahaleleri yapmalarına olanak tanır. Kişisel gözlem, hastalık durumunun daha yakından izlenmesi ve daha etkili bir tedavi sağlanabilir. 
  7. Ekonomik: Evde serum hizmeti, hastaların hastaneye gitmeleri gerektiğinde oluşabilecek seyahat, konaklama ve yemek gibi masrafları ortadan kaldırabilir. Bu nedenle, evde serum hizmeti hastalar için ekonomik bir seçenek olabilir. 

Evde Serum Takma Hizmetini Kapsayan Tedaviler Nelerdir? 

  • Ağız yoluyla beslenemeyen hastalarda damar yolundan beslenme tedavilerinde, 
  • Yaşlı, engelli veya yatağa bağımlı hastalarda, 
  • Hastalıklara bağlı elektrolit dengesi bozukluklarında, metabolik dengenin tekrar sağlanması gerektiğinde, 
  • Enfeksiyon durumlarında uygulanan antibiyotik tedavilerinde, 
  • Ameliyat sonrası ağrı tedavisinde, 
  • Kemoterapi gören kanser hastalarının tedavilerinde, 
  • Hastane fobisi olan kişilere evde serum hizmeti gerçekleştirilebilir. 

Evde Serum Hizmeti Ücretli Midir? 

Evde serum hizmeti özel ve devlet kuruluşları olarak iki farklı şekilde sağlanabilir. Evde serum takma ücreti yapılan uygulamaya göre belirlenir. Özel kuruluşlarda evde serum hizmetleri yapılan uygulamaya, kullanılan ekipmana, hastanın durumu, isteği ve tedavi süreci gibi bazı faktörler ile değişkenlik göstermektedir. Süreç hakkında bilgi almak ve yararlanmak için Alya Sağlık kabini olarak 7/24 çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz. 

Evde Serum Hizmeti Ücreti Nelere Göre Belirlenir? 

Evde serum hizmetlerinin ücretleri, bir dizi faktöre bağlıdır. Bunlar arasında tedavi türü, tedavi süresi, sağlık hizmeti sağlayıcısının deneyimi ve konumu gibi faktörler sayılabilir. Evde serum hizmeti hakkında bilgi almak ve randevu oluşturmak için Alya Sağlık Merkezi olarak bize ulaşabilir, bilgi alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.

Evde Serum Hizmeti Ücretleri Sigorta Tarafından Karşılanır Mı? 

Evde serum hizmeti ücretlerinin sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağı, hastanın sigorta poliçesine, sağlık durumuna ve evde serum hizmetini sunan sağlık kuruluşunun sigorta şirketiyle olan anlaşmalarına bağlıdır. Hastaların evde serum hizmeti için öncelikle sigorta şirketleriyle iletişime geçmeleri ve kapsamı hakkında bilgi almaları önerilir.